De voordelen van een badbevalling

Je kan op veel manieren en in vele houdingen bevallen: hurkend, zittend, staand, liggend op het droge of in het water. De laatste jaren wint de badbevalling steeds meer aan populairiteit. En terecht, want bevallen in het water heeft vele voordelen!

  • Warm water werkt ontspannend en zorgt voor minder stresshormomen. Hierdoor kan jouw lichaam meer endorfines aanmaken en werkt het als een natuurlijke pijnstiller.
  • Warmte zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor het belangrijke bevalhormoon oxytocine beter door het lichaam kan stromen en meer is afgestemd.
  • Door de beterde doorbloeding kan jouw perineum ook makkelijker ontvouwen (oprekken), wat preventief werkt voor inscheuren of inknippen.
  • Door de gewichtloosheid in het water kan je makkelijker bewegen en van houding veranderen. Ook in bad kan je allerlei houdingen aannemen: liggen, zitten, staan, hurken en knielen. Je kan daarbij tegen de badrand leunen of over de badrand hangen. Vrouwen met bekkenpijn kunnen hierdoor ook comfortabeler bevallen.

Bevalbad huren?

Badbevallingen zijn heel populair bij HypnoBirthers en zwangerschapsyogini's. En natuurlijk verhuur ik graag een bevalbad aan zwangere dames.

Bij huur ontvang je het bad "Birth Pool in a box Eco Pro) met alle benodigdheden en handleiding in week 36, zodat jullie tijd hebben om hem al eens op te zetten. In principe huur je het bad van halverwege week 36 tm week 42. Na de bevalling retourneren jullie het bad in de tas compleet met alle bijbehorende spullen. Bij huur dien je akkoord te gaan met de voorwaarden voor verhuur.

Huur bevalbad met bijbehorende spullen: € 50,00 plus € 100,00 borg

Verplicht aan te schaffen pakket met eenmalige gebruiksartikelen: € 95,00

Ja, ik wil graag een bevalbad huren.

E-mailadres
Naam
Uitgerekende datum
Adres en huisnummer
Woonplaats
Your Field
Your Field 2
How did you find us?
Your Question?
Aanvullende informatie
Attachments

Max number of files: 1