HypnoBirthing®

Ontspan, leer en creëer een positieve geboortemindset

Stem jezelf af op een natuurlijke bevalling & liefdevolle geboorte met HypnoBirthing® The Mongon Method

Heb je een natuurlijke of instinctieve geboorte van jouw kindje voor ogen? Willen jij je (beter) leren ontspannen tijdens jouw zwangerschap, tijdens de geboorte en na de komst van jouw kindje?

Wil je leren over het geboorteproces en leren vertrouwen in de kracht van het vrouwelijk lichaam? Wil jij jouw geboortewensen in kaart brengen? Wil jij je samen met jouw (geboorte)partner goed voorbereiden op de geboorte en kraamtijd? Heb je of jouw partner twijfels over waar je wilt bevallen: thuis of in het ziekenhuis? Wil je leren hoe je de regie over de geboorte van jouw kindje kunt behouden?

Heb jij meerdere keren ja geantwoord? Dan is een zwangerschapscursus HypnoBirthing vast iets voor jou en jouw (geboorte)partner! En goed nieuws: in 2024 is Nelleke weer lid van Vereniging Hypnobirthing Nederland & België.

Wat is HypnoBirthing?

HypnoBirthing® is methode om natuurlijk, ontspannen en dus stressvrij te baren, zodat jouw kindje op een zachte, kalme en liefdevolle manier geboren kan worden. De geboorte van een kindje is immers een natuurlijk proces, waarbij het lichaam van de vrouw en de baby weten wat ze moeten doen.

Het is een zorgvuldig samengesteld programma om moeders (en hun partners) te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte. Een cursus HypnoBirthing® The Mongan Method bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur, waarin jij en jouw (geboorte)partner leren om diepe ontspanning op te roepen in iedere gewenste situatie. Daarnaast krijgen jullie heel veel informatie over zwangerschap, geboorte en ouderschap, zodat jullie een goed idee krijgen van wat je te wachten staat als ouders in spe.

HypnoBirthing® leert zwangere vrouwen én hun geboortepartners te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren en te ontspannen, zodat jouw lichaam kan doen waarvoor het is gemaakt. Angst, spanning en ondragelijke pijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. HypnoBirthing® leert je dat ze geen deel uit hoeven te maken van het geboorteproces. Door de specifieke HypnoBirthing® technieken te oefenen worden namelijk positieve gedachten geprogrammeerd, ontspannende zelfhypnose en ademtechnieken aangeleerd en wordt het lichaam voorbereid op een ontspannen geboorte. De sleutel tot succes is het oefenen van de oefeningen.

"Iedere keer weer sta ik er versteld van de positieve impact van de cursus HypnoBirthing The Mongan Method! Iedere les zie ik het vertrouwen in de cursisten groeien!" - Nelleke -

“We believe that every woman has within her the power to call upon her natural instincts to bring about the best possible birthing for her baby and herself” - Marie F. Mongan -

Nelleke is lid