Ayurvedische Kraammassage

- postpartum abhyanga

De eerste periode na de geboorte van jouw kindje is een bijzondere tijd voor moeder en baby. In de Ayurveda wordt veel aandacht gegeven aan de moeder in de eerste 40 dagen na de bevalling. Traditioneel krijgen vrouwen in de Indiase cultuur dagelijks thuis warme oliemassages om het herstel te bevorderen.

De postpartum Abhhyanga helpt jou als kersverse moeder om echt tot rust te komen en rust te ervaren. Deze massage beschermt jou tegen stress en vermindert onbalans. Tijdens de massage wordt jouw gehele lichaam met warme biologische sesamolie gemasseerd. Sesamolie wordt gezien als een olie met een omhullende eigenschap en wordt in de Ayurveda geadviseerd om het Vata dosha te verzachten. Deze massage is dan ook voedend en rustgevend. Je zal de massage als kalmerend en aardend ervaren. Lichaam en geest worden in evenwicht gebracht.

In het voorgesprek mag je jouw verhaal over de bevalling en jouw eerste ervaringen met het moederschap vertellen met echt alles wat daarbij hoort. Over wat mooi en fijn is tot wat rauw en beangstigend is. Alles mag er zijn zonder oordeel. 

Deze massage kan je ontvangen vanaf de tweede dag na een natuurlijke bevalling of zo'n vier weken na een keizersnede. Andere deelmassages zijn eerder mogelijk na een keizersnede.

Natuurlijk kom ik bij jou thuis om deze massage te geven. De eerste periode blijf je zoveel mogelijk thuis met een pasgeboren baby. Als jij op het afgesproken tijdstip aan het voeden bent, wacht ik rustig af.

Voordelen van deze traditionele kraammassage:

  • Geeft een diepe ontspanning en brengt jou innerlijke harmonie en balans.
  • Verlicht lage rug-, schouder- en nekpijn als gevolg van het dragen en voeden van de baby.
  • Helpt jouw herstel na de bevalling en zwangerschap te versnellen.
  • Bevordert het genezingsproces van spieren en weefsels.
  • Een moment om het contact met jouw eigen lichaam weer te ervaren.
  • Een echt verwenmoment voor jou als kraamvrouw


Verloop van de massage:
Bij aankomst is het altijd fijn om te beginnen we met een kort gesprek. Je vertelt hoe het met jou en jouw kindje gaat en bijvoorbeeld wanneer je jouw kindje voor het laatst gevoed hebt. Op basis van ons gesprek kunnen we direct starten of nog even wachten.

We starten zittend voor het eerste deel van de massage, de hoofd- en nekmassage. Het volgende deel van de massage is liggend op de rug, waarbij jouw benen, voeten, armen, handen en ook jouw buik en borsten worden gemasseerd. Vervolgend neem je op jouw linker en rechterzijde plaats om jouw rug, benen en armen te masseren. De massage wordt afgesloten met een gezichtsmassage. Tijdens de massage worden ook diverse Marmapunten (Ayurvedische drukpunten) zachtjes aangeraakt om het herstel van jouw lichaam te bevorderen.

De gehele massage duurt zo'n 90 minuten. Uiteraard hebben we alle tijd om kennis te maken en jouw eerste ervaringen met het moederschap en/of jouw bevallingsverhaal te bespreken.

Traditioneel wordt het volgende massageschema aanbevolen. Dit is een aanbeveling voor een optimaal resultaat. Een of meerdere massages kan al jouw gezondheid op positieve wijze bevorderen!

 

Zoals aanbevolen vanuit de Ayurveda:

  • 3-7 massages in de eerste 10 dagen na de bevalling
  • Na de eerste 10 dagen wekelijks of tweewekelijks (tot 40 dagen)
  • Na de eerste 40 dagen is het fijn om maandelijks een massage te ontvangen

Postpartum abhyanga

Deze massage duurt zo'n 90 minuten en jouw afspraak duur zo'n 2 uur

Er is tijd om jouw bevallingsverhaal te delen terwijl wij verwarmende Ayurvedische thee drinken 

Een massage aan huis € 150,00

3 massages aan huis € 420,00

meer behandelingen aan huis op aanvraag

Deze massage in mijn praktijk € 125,00

 

Wil je aansluitend ook van een Ayurvedische maaltijd genieten?

Postpartum Abhyanga met een warme maaltijd € 199,00