POSTPARTUM DOULA

Liefdevolle en rustgevende ondersteuning tijdens de belangrijkste transitie van jouw leven! Met de geboorte van een kindje wordt ook een moeder (en een vader) geboren. Zelfzorg en rust zijn in deze periode van belang, want dan kan je ook goed voor jouw kindje zorgen!

Als postpartum doula vul ik reguliere kraamzorg aan of kom ik bij jullie thuis als de kraamverzorgster vertrekt. Ik zorg voor meer ontspanning, rust en tijd met elkaar.

Wat doet een postpartum doula?

Mentale ondersteuning

Als postpartum doula ben ik daar om jou én jullie te ondersteunen in de eerste fase van het nieuwe leven samen met jullie baby. Als moeder van 3 kinderen heb ik zelf mogen ervaring hoe belangrijk vertrouwen, ontspanning en rust is en wat het met je doet als het ontbreekt. Als postpartum doula luister ik naar jouw verhaal. Helaas verloopt niet iedere baring zonder problemen voor moeder en/of kind. Een bevallingstrauma komt vaker voor dan we horen. Over de minder leuke kanten van kinderen krijgen wordt steeds gezwegen. Nelleke is ook als geboortetrauma consulente opgeleid.

Door mijn aanwezigheid heb jij meer tijd voor wat belangrijk is: het leren kennen van jouw kindje. Je kan meer ontspannen wennen aan jouw nieuwe rol als moeder en/of vader. En natuurlijk is er oog voor jouw fysieke herstel. Je kan ongestoord even douchen, terwijl ik jouw baby in de gaten hou. Als je al moeder bent, is het heel fijn als nog iemand in huis is om op te passen en aandacht te geven aan de andere kinderen.

Fysieke ondersteuning

Ik kook gezonde, verse maaltijden (ook vega/vegan), die afgestemd zijn op jouwbehoefte als kraamvrouw. Met mijn kennis over voeding en ayurveda tover ik smaakvolle kraamgerechten op tafel. Jouw lichaam heeft maandenlang voor jouw kindje gezorgd en nu mag je je lichaam voeden om te herstellen. Als je borstvoeding geeft, is het zeer belangrijk dat je jouw lichaam goed voedt. Voeding heeft namelijk invloed op de kwaliteit en kwantiteit van borstvoeding. Biologische voeding heeft een streepje voor, maar is geen must.

Ik geef gevraagd een (ayurvedische) kraammassage. De bevalling en alle nieuwe indrukken van het moederschap kunnen spanning in het lichaam en geest hebben opgebouwd. Een massage helpt weer tot jezelf te komen. Als kraamtijdbehandelaar van Postpartum Massage Nederland ben jij in goede handen. Alle behandelingen zijn gericht op het bevorderen van jouw herstel.

Ik geef gevraagd advies over jouw lichamelijke herstel na de zwangerschap. Zo mogen al jouw organen nog teruggaan naar de oude plek in het lichaam. De buikspieren hebben ruimte gemaakt voor jouw groeiende buik en de bekkenbodemspieren hebben veel gedragen tijdens de zwangerschap. Ontzwangeren is een geleidelijk proces. Het heeft tijd en geduld nodig. Te snel willen gaan, kan nadelige gevolgen hebben.

Ik geef desgewenst advies over hoe je kan omgaan met jouw kindje. Ontspannen moederschap leer je door te vertrouwen op jouw intuitie. Alle regeltjes en tips uit boeken hebben op ieder kindje een andere uitwerking. Simpele dingen kunnen wel een heel groot verschil maken. Zo helpt het jouw kindje enorm als je het goed draagt. Misschien wil je jouw (pasgeboren) kindje leren masseren, omdat het heel fijn is voor jullie verbinding.


Kraamtijd doula ondersteuning aan huis

2 uur: € 100,00

10 uur: € 399,00

in blokken van 2 uur of meer

20 uur: € 719,00

40 uur: € 1.399,00

in blokken van 3 uur of meer

Tip: vraag een bijdrage voor postpartum ondersteuning of kraamtijdbehandeling als kraamcadeau!

Of vraag een Lief cadeaubon!