Cursus Bewust & Ontspannen Zwanger

Allereerst van harte gefeliciteerd met jouw zwangerschap!

De komende maanden staan in het teken van de komst van jullie kindje. In jouw lichaam vindt een wonderbaarlijke verandering plaats en jij draagt nieuw leven. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in jou en in jouw & jullie leven.

Wat kan deze cursus jou brengen?

Vertrouwen, ontspanning, concentratie, omgaan met angst, verandering omarmen, adem en bewegen met jouw veranderende lichaam zijn terugkerende onderwerpen in de cursus. Hierdoor ontstaat er ruimte om je bewust te worden van jouw lichaam en gedachten.

De lessen zijn erop gericht je te leren om jouw lichaam te vertrouwen en te volgen. En je leert de adem te gebruiken als instrument om te ontspannen. Het is een ook een vast moment in de week om bewust stil te staan bij jouw zwangerschap en contact te maken met jullie kindje.

Vanuit de yoga is er aandacht voor jouw lichaamshouding. Een goede basishouding is van belang om fit te blijven en om klachten te voorkomen. Vanuit de basishouding worden de yogahoudingen opgebouwd om kracht, ruimte en souplesse te behouden. Je leert diverse ademoefeningen, ontspanningsoefeningen en ontvangt informatie over bevalhoudingen. Uiteraard zullen we informatie en tips delen om je voor te bereiden op de komst van jullie kindje.

Als iedereen is bevallen is er een terugkomles met mama & baby yoga. 

De twee workshops met jouw partner

Jullie worden allebei ouder van jullie kindje! Daarom zijn er workshops om jullie voor te bereiden op de bevalling en kraamtijd. In deze twee workshops van 2,5 uur krijgen jullie informatie over de fysiologische, natuurlijke bevalling, praktische handvatten en kennis over "als het anders loopt, dan gehoopt"! Het is belangrijk dat jouw partner je kan ondersteunen tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd.

Kort samengevat: hoe verloopt een bevalling, het belang van ontspanning en eigen regie tijdens de bevalling, het oefenen van bevallingshoudingen, ademtechnieken en massageoefeningen. We praten ook over het maken van keuzes en jullie wensen tijdens de bevalling en in de kraamtijd.

Single & zwanger?

Als alleenstaande mama ben je natuurlijk ook van harte welkom! 
Heb je nagedacht over wie je bij de bevalling aan jouw zijde wilt hebben? Misschien jouw moeder, een goede vriendin of een doula. Neem jouw geboortepartner vooral mee naar de workshops.  

Welke mogelijkheden biedt Nelleke?

  • Groepscursus zwangerschapyoga in Oosterbeek

  • Priveles zwangerschapsyoga

  • Private prenatal yoga

 

5 voordelen:

1. Meer rust en ontspanning

2. Tijd en verbinding met jouw kindje

3. Betere lichaamshouding

4. Meer inzicht in jezelf

5. Voorbereiding op de bevalling en komst van jouw kindje

Nelleke is lid van Vereniging Yogadocenten Nederland