Praktijkadres: Ingenieur Munterlaan 41 in Heveadorp

postpartum doula

Liefdevolle ondersteuning tijdens de belangrijkste transitie van jouw leven! Met de geboorte van een kindje wordt ook een moeder (en een vader) geboren. Zelfzorg is in deze periode van belang, want dan kan je ook goed voor jouw kindje zorgen!

Als postpartum doula vul ik de reguliere kraamzorg aan en/of ga ik verder wanneer de kraamverzorgster vertrekt. Ik zorg voor meer ontspanning, rust en tijd met elkaar.

Wat doet een postpartum doula?

Als postpartum doula ben ik daar om je te ondersteunen in de eerste fase van het moederschap. Als moeder van 3 kinderen heb ik zelf mogen ervaring hoe belangrijk vertrouwen, ontspanning en rust is en wat het met je doet als het ontbreekt.

Ik zorg dat je tijd hebt voor wat belangrijk is. Het leren kennen van jouw kindje, het wennen aan jullie samenzijn en tijd om te herstellen. Je kan in alle rust even douchen, ik hou jouw baby in de gaten. Als je al moeder bent, is het heel fijn als een vertrouwd persoon in huis is om op te passen en ook aandacht voor de andere kinderen heeft. In overleg doe ik licht huishoudelijk werk, boodschappen of andere klusjes in & om het huis.

Ik kook gezonde maaltijden (vegatarisch & vegan mogelijk) in overleg gebasseerd op de eeuwenoude ayurvedische postpartum kennis. Jouw lichaam heeft maandenlang voor jouw kindje gezorgd en nu mag je herstellen. Als je borstvoeding geeft, is het zeer belangrijk dat je jouw lichaam goed voedt. Voeding heeft namelijk een directe invloed op de kwaliteit en kwantiteit van borstvoeding.

Ik geef gevraagd een voetmassage of ayurvedische kraammassage. De bevalling en alle nieuwe indrukken van het moederschap kan spanning in het lichaam veroorzaken. Een speciale, ontspannende massage met veel warme olie is helend voor jouw lichaam en geest.

Ik geef advies over jouw lichamelijke herstel na de zwangerschap. Zo mogen al jouw organen nog teruggaan naar de oude plek in het lichaam. De buikspieren hebben ruimte gemaakt voor jouw groeiende buik en de bekkenbodemspieren hebben veel gedragen tijdens de zwangerschap plus ruimte gemaakt voor jouw kindje tijdens de geboorte. Ontzwangeren is een geleidelijk proces, ook daarin geef ik je vertrrouwen.

Ik geef desgewenst advies over hoe je kan omgaan met jouw kindje. Ontspannen moederschap leer je door te vertrouwen op jouw intuitie. Alle regeltjes en tips uit boeken hebben op ieder kindje een andere uitwerking. Simpele dingen kunnen wel een heel groot verschil maken. Zo helpt het jouw kindje enorm als je het goed draagt. Misschien wil je jouw (pasgeboren) kindje leren masseren, omdat het heel fijn is voor jullie verbinding.

Postpartum doula ondersteuning

€ 35,00 per uur

in blokken van 4 uur of meer

Tip: vraag een bijdrage voor postpartum ondersteuning of behandeling als kraamcadeau!