Praktijkadres: Ingenieur Munterlaan 41 in Heveadorp

REbozo Sluitingsritueel

Een ritueel voor vrouwen na een zwangerschap en bevalling, misschien lang geleden of juist heel recent. Een moment om jou als vrouw in al jouw eigenheid te eren.

Als vrouw open je jouw lichaam en heel jouw wezen om leven te geven. Het moederschap, een nieuwe rol in het leven, vraagt om het ontwikkelen van nieuwe kwaliteiten in jezelf en stelt je voor nieuwe uitdagingen. Nu jouw lichaam zich heeft geopend, mag het ook weer liefdevol worden gesloten. Een moment om terug te gaan naar jezelf.


Deze 3,5 uur durende behandeling bestaat uit:

  Welkomsritueel met voetenbad

  Massage van het hele lichaam

  Een heet kruidenbad of yonisteam

  Het opwarmen van het lichaam onder dekens

  Het sluiten van het lichaam in zeven fases


Het verloop van het ritueel:

Wanneer ik bij je thuis arriveer, zal ik eerst een aantal dingen voor het ritueel klaarzetten. Tijdens het ritueel wil ik namelijk mijn aandacht volledig op jou kunnen richten. Gedurende het hele ritueel schenk ik een verwarmende en zuiverende kruidenthee.

We gaan van start met een welkomsritueel met een voetenbad, waarbij je mij jouw verhaal over jouw zwangerschap(pen) en bevalling(en) mag vertellen en natuurlijk vertel je ook over hoe het met jou nu gaat. Het is ook heel mooi als je een intentie voor jezelf neerzet.

Hierna masseer ik jouw gehele lichaam met warme olie. Aanraking en aandacht naar ieder plekje. Ondertussen loopt het bad vol met warm water. Aan het bad worden verschillende, medicinale kruiden toegevoegd om jouw lichaam te te ondersteunen bij het helen.

Heb je geen bad thuis of heb je een voorkeur voor een yonisteam? Dan wordt het helende bad vervangen door een yoni steam met dezelfde helende kruiden (dit is een stoombad voor jouw perineum).

Na deze diep ontspannende en helende aandacht voor jou mag je gaan liggen om verder uit te rusten en te ontspannen onder warme dekens. Ik zal ondertussen de rebozo-doeken klaarleggen voor het sluiten van jouw lichaam. Na enige tijd mag je plaatsnemen op deze doeken in rugligging. In de doeken wordt je gewiegd, gemasseerd en gesloten. Hiervoor zijn 2 paar handen nodig, Van te voren bespreken we wie jou zal ondersteunen tijdens het ritueel: jouw partner, jouw moeder of een goede vriendin. Hij of zij zal er ook zijn voor jouw kindje. Je mag jouw kindje gerust borstvoeding geven of kolven.

Traditioneel wordt het rebozo sluitingsritueel zo'n 40 dagen of 6 weken na de bevalling aangeboden aan de kersverse moeder om de kraamtijd af te sluiten. Het sluitingsritueel werkt ook heel helend na verlies van een kindje tijdens of kort na de geboorte.

Kosten 195 euro

Dit ritueel brengt:

  Een moment van zorg & aandacht voor de moeder

  Diepe ontspanning

  Contact met haar innerlijke vrouwelijk bron

  Eren van de vrouw die moeder geworden is

  Verwerking van de bevalling

  Hulp om de overgang van binnen naar buiten te maken

  Het afsluiten van een bepaalde periode