doula NELLie

Als geboortedoula ben ik daar om jou én jouw partner te ondersteunen tijdens de meest bijzondere gebeurtenis in jouw én jullie leven: de geboorte van jouw kindje. Tijdens de zwangerschap of misschien al bij het ontstaan van jouw kinderwens ontmoeten wij elkaar een aantal keer, zodat ik jullie goed leer kennen.

Als doula luister ik naar jou en gaat het altijd om jouw wensen en jouw verhaal.  Zwanger zijn is letterlijk en figuurlijk een groeiproces, waarbij ook ruimte mag zijn voor persoonlijke groei.

Tijdens de zwangerschap bespreken we wat jij nodig hebt om jouw moederschap goed te kunnen starten. Is het jouw eerste zwangerschap of ben je al eens bevallen? Wat speelt er in jullie leven? Ben je angstig voor de bevalling? Of wil je mijn ondersteuning uit praktische overwegingen?

Ik deel mijn kennis over het geboorteproces en beantwoord jullie vragen over de fysiologie van bevallen, zodat jullie doorvoelde en doordachte keuzes kunnen maken en een passend geboorteplan kunnen opstellen. Eigen regie is namelijk heel belangrijk! 

Als geboortedoula ben ik tijdens de gehele duur van de bevalling aanwezig en ben ik dus een vast gezicht aan jouw zijde. Ook als het anders loopt bijvoorbeeld bij een inleiding of een keizersnede is mijn aanwezigheid van grote waarde. 

Thuis of in het ziekenhuis: ik neem altijd mijn rustgevende aanwezigheid en liefdevolle handen mee. Door mijn achtergrond neem ik een schat aan kennis over fysieke en mentale ontspanning mee. Hierdoor leer je verbinding te maken met jouw baby, jouw lichaam en jouw partner, terwijl je vertrouwen, intuitie en moedergevoel groeit.  

  

Wat breng ik mee?

Door mijn eigen levenservaring als vrouw, moeder van drie kinderen en doula heb ik ook ervaring met mensen met neurodiversiteit en gezondheidsklachten. Zo ben ik ook als geboortetrauma consulente opgeleid om vrouwen een nare bevallingservaring te helpen.

Zelf ben ik driemaal bevallen, waarvan een kindje in stuitligging. Ben ik zowel als alleenstaande vrouw als aanstaande moeder met partner bevallen  en thuis en in het ziekenhuis bevallen.

Mensen ervaren mijn energie als rustgevend.

Wil jij continue ondersteuning tijdens jouw bevalling? Ik ben er graag om jou én (eventueel) jouw partner te ondersteunen tijdens deze bijzondere gebeurtenis!

Pakket Lief ondersteund: € 999,00.

Voorafgaand aan de bevalling spreken wij drie keer af om elkaar te leren kennen, aansluitend op een van deze afspraken ontvang je een zwangerschapsmassage. Tijdens onze afspraken leer ik jou en jullie kennen, zodat ik mij kan afstemmen op jouw wensen en weet wat er in jou speelt. Belangrijk is dat jij je veilig en gezien voelt in alles wat jij ervaart.

  • vanaf week 37 t/m de grote dag ben ik 24 uur per dag oproepbaar om jou bij te staan
  • begeleiding tijdens de gehele bevalling - vanaf het moment dat jij mij aan jouw zijde wenst - en de eerste uren na de geboorte
  • op verzoek maak ik foto's tijdens de geboorte
  • een bezoek in de kraamweek met een heerlijke, biologische soep en voetmassage
  • een afsluitend bezoek met terugblik op de bevalling
  • extra's: gratis cord-ring en gratis uitleen bevalbad, CUB, bevalbal en rebozodoek
  • 20% korting op zwangerschapsmassages en op New Mama Treatments 3, 5 en 7

Neem gerust contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Wil je extra of allen ondersteuning aan huis in de weken na de geboorte van jullie kindje? Kies dan voor persoonlijke aandacht voor jouw herstel en welzijn. Als kraamtijddoula kom ik aan huis voor meer rust voor jou, jouw baby, partner en gezin.

 

Losse doula consulten:

Stuitliggingsconsult - Eerste hulp bij stuitligging

Soms blijft een kindje lang met de billetjes naar beneden of dwars liggen. Wees gerust de meeste baby's draaien tijdig in de buik! Uit ervaring weet ik, dat het wachten erop heel spannend kan zijn. Je kan zelf de kans op draaien naar een hoofdligging vergroten.

Op fysiek niveau: geef jouw kindje meer of andere bewegingsruimte met behulp van de Spinning Baby oefeningen om met het hoofdje naar beneden te draaien. Ik leer jou (en jouw partner) de fysieke oefeningen om meer ruimte in jouw bekken te creëren.

Op energetisch niveau: met moxa (ook wel moxabustion) kan je een bepaald energiepunt verwarmen. Dit energiepunt staat in verbinding met de baarmoeder. Dit kan een impuls geven aan het kindje om te draaien.

Op mentaal niveau: reis mee tijdens een prachtig HypnoBirthing sessie, waarbij ik jullie uitnodig om diep te ontspannen en jij de baby de liefdevolle uitnodigt om te draaien. Deze sessie kan je ook zien als een lange visualisatie. Naast dat het de kans op draaien bevorderd, werkt het diep door op het vertrouwen in jezelf én in jouw eigen lichaam. Door diep te ontspannen voorafgaand aan een eventuele, uitwendige versie zal dit ook positief doorwerken.

 

Beval Wel behandeling - overtijdsbehandeling

Een behandeling voor dames die 41+3w zwanger zijn of die eerdaags ingeleid worden. Natuurlijk kom ik voor deze behandeling aan huis. Een combinatie van accupressuur, cupping, moxa en massage en nodigt jouw lichaam uit om de baring ingang te zetten. Het kan jouw lichaam het zetje geven dat het nodig heeft, als het er klaar voor is. De behandeling werkt diep ontspannend.    

Zwangerschapscoaching

Wandelend in de prachtige bossen rondom mijn praktijk, bij jou thuis of live online onderzoek je samen met mij wat er in jou leeft. Wat heb jij nodig tijdens de zwangerschap voor jouw eigen groei en om geboorte te schenken aan jouw kindje? Wil je hulp bij het maken van een geboorteplan en wil je weten hoe jij jouw wensen voor de geboorte kan vormgeven?

Mijn werkgebied is provincie Gelderland en delen van Utrecht en Noord-Brabant.

 

En ik woon nabij Renkum/Oosterbeek, Arnhem, Velp, Rheden, Nijmegen, Ede-Wageningen, Over-Betuwe,  Veenendaal, Leusden/Amersfoort