doula NELLEKE

Als doula ben ik daar om jou én jouw partner te ondersteunen in de meest bijzondere gebeurtenis in jouw én jullie leven: de geboorte van jouw kindje. Tijdens de zwangerschap of misschien al bij het ontstaan van jouw kinderwens ben ik daar voor jou.

Als doula luister ik naar jou en gaat het altijd om jouw wensen en jouw verhaal.  Zwanger zijn is letterlijk en figuurlijk een groeiproces, waarbij vertrouwen, intuitie, persoonlijke groei en eigen regie centraal staan! Ik bied kennis over het fysiologische proces van de baring en een rustgevende aanwezigheid tijdens de zwangerschap en bevalling. Door mijn achtergrond als masseur, yogadocent en HypnoBirthing docente neem ik een schat aan kennis over ontspanning mee. Vanuit vertrouwen leer je verbinding te maken met jouw veranderende lichaam en groeiende intuitie en moedergevoel.  

Tijdens de zwangerschap bekijken we wat jij nodig hebt om jouw moederschap goed te kunnen starten. Is het jouw eerste zwangerschap of ben je al eens bevallen? Wat speelt er in jouw leven? Ben je angstig voor de bevalling? Of wil je mijn ondersteuning uit praktische overwegingen?  

Gedurende de weken of maanden tot aan de bevalling en de geboorte van jouw kindje bespreken we jouw of jullie wensen. Als geboortedoula ben ik aanwezig tijdens de gehele bevalling. Ook als het anders loopt bijvoorbeeld bij een inleiding of een keizersnede kan mijn aanwezigheid van grote waarde zijn. 

Door mijn eigen levenservaring als moeder van drie kinderen en levensloop heb ik ervaring met mensen met HSPers, AD(H)D en dames met angst- en traumagerelateerde klachten. 

Wil jij mij bij de bevalling als jouw geboortedoula? Ik ben er graag om jou én (eventueel) jouw partner te ondersteunen tijdens deze bijzondere gebeurtenis!

Als geboortedoula hanteer ik een basistarief van € 999,00.

  • voorafgaand aan de bevalling spreken wij drie keer af, waarvan een afspraak wordt ingepland als zwangerschapsmassage
  • vanaf week 37 ben ik 24 uur per dag oproepbaar voor jouw bevalling
  • ik begeleid jou tijdens de gehele bevalling - vanaf het moment dat jij mij aan jouw zijde wenst - en de eerste uren na de geboorte
  • op verzoek maak ik foto's tijdens de geboorte
  • een bezoek in de kraamweek met een heerlijke, verwarmende biologische soep
  • een afsluitend bezoek met terugblik op de bevalling
  • extra's: gratis cord-ring en gratis uitleen CUB, bevalbal en rebozodoek
  • 10% korting op zwangerschapsmassages en kraamtijdbehandelingen

Neem gerust contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Wil je extra ondersteuning aan huis in de weken na de geboorte van jullie kindje? Persoonlijke aandacht voor jouw herstel en welzijn met inzichten vanuit de Ayurveda en natuurlijke kraamzorg. Wist je dat Nelleke ook geboortetrauma consulente is?  

 

Losse consulten:

Zwangerschapscoaching

Wandelend in de prachtige bossen rondom mijn praktijk, bij jou thuis of live online onderzoek je samen met mij wat er in jou leeft. Wat heb jij nodig tijdens de zwangerschap voor jouw eigen groei en om geboorte te schenken aan jouw kindje? Wil je hulp bij het maken van een geboorteplan en wil je weten hoe jij jouw wensen voor de geboorte kan vormgeven?

 

Privéworkshop over de bevalling

In deze workshop vertel ik jou en jouw geboortepartner wat nodig is voor een natuurlijke bevalling thuis of in het ziekenhuis. Natuurlijk krijg je meer kennis over het geboorteproces, handvatten voor ontspanning en ontvang je adem-oefeningen. Samen bespreken we voorafgaand aan de workshop jullie wensen. Een privéworkshop duurt ongeveer 2,5 uur.

 

Privéworkshop - Help mijn kindje ligt in stuit!

Soms blijft een kindje lang met de billetjes naar beneden of dwars liggen. Wees gerust de meeste baby's draaien tijdig in de buik! Uit ervaring weet ik, dat het wachten erop heel spannend kan zijn. Je kan zelf de kans vergroten op diverse manieren.

Op fysiek niveau: geef jouw kindje meer of andere bewegingsruimte met behulp van de Spinning Baby oefeningen om met het hoofdje naar beneden te draaien. Ik leer jou (en jouw partner) de fysieke oefeningen om meer ruimte in jouw bekken te creëren.

Op energetisch niveau: met moxa (ook wel moxabustion) kan je een bepaald energiepunt verwarmen. Dit energiepunt staat in verbinding met de baarmoeder. Dit kan een impuls geven aan het kindje om te draaien.

Op mentaal niveau: reis mee tijdens een prachtig HypnoBirthing sessie, waarbij ik jullie uitnodig om diep te ontspannen en jij de baby de liefdevolle uitnodigt om te draaien. Deze sessie kan je ook zien als een lange visualisatie. Naast dat het de kans op draaien bevorderd, werkt het diep door op het vertrouwen in jezelf én in jouw eigen lichaam. Door diep te ontspannen voorafgaand aan een eventuele, uitwendige versie zal dit ook positief doorwerken.