Copyright Lief Yoga & Massage

Wat is HypnoBirthing?

HypnoBirthing® is methode om natuurlijk, ontspannen en dus stressvrij te baren, zodat jouw kindje op een zachte, kalme en liefdevolle manier geboren kan worden. De geboorte van een kindje is immers een natuurlijk proces, waarbij het lichaam van de vrouw en de baby weten wat ze moeten doen.

Het is een zorgvuldig samengesteld programma om moeders (en hun partners) te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte. Een cursus HypnoBirthing® The Mongan Method bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur, waarin jij en jouw (geboorte)partner leren om diepe ontspanning op te roepen in iedere gewenste situatie. Daarnaast krijgen jullie heel veel informatie over zwangerschap, geboorte en ouderschap, zodat jullie een goed idee krijgen van wat je te wachten staat als ouders in spe.

HypnoBirthing® leert zwangere vrouwen én hun geboortepartners te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren en te ontspannen, zodat jouw lichaam kan doen waarvoor het is gemaakt. Angst, spanning en ondragelijke pijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. HypnoBirthing® leert je dat ze geen deel uit hoeven te maken van het geboorteproces. Door de specifieke HypnoBirthing® technieken te oefenen worden namelijk positieve gedachten geprogrammeerd, ontspannende zelfhypnose en ademtechnieken aangeleerd en wordt het lichaam voorbereid op een ontspannen geboorte. De sleutel tot succes is het oefenen van de oefeningen.

"Iedere keer weer sta ik er versteld van de positieve impact van de cursus HypnoBirthing The Mongan Method! Iedere les zie ik het vertrouwen in de cursisten groeien!" - Nelleke -

“We believe that every woman has within her the power to call upon her natural instincts to bring about the best possible birthing for her baby and herself”

Marie F. Mongan