Kindermassage

Aanraken en aangeraakt worden is van levensbelang, net als voeding en lichamelijke zorg. De maatschappij vraagt veel van kinderen. Het is druk op school en daarbuiten en zij krijgen veel prikkels te verwerken. Bij kinderen kan dit zich in allerlei lichamelijke klachten uiten: buikpijn, obstipatie, hoofdpijn, vermoeidheid, bedplassen en ook bijvoorbeeld concentratieproblemen of snel boos zijn.

Kindermassage richt zich op het afvoeren van spanning en het loslaten van opgeslagen emoties. Kindermassage brengt kinderen lichamelijk, geestelijk en emotioneel meer in balans. Kortom kinderen zitten beter in hun vel. Massage heeft juist daardoor ook een positief effect op kinderen met ADD, ADHD en autisme of gevoelige kinderen (ook wel nieuwetijdskinderen).

Positieve effecten van kindermassage:

  • kinderen gaan beter slapen
  • kinderen krijgen een betere spijsvertering
  • kinderen gaan beter groeien
  • kinderen gaan makkelijker sociale contacten aan
  • kinderen gaan beter communiceren en samenwerken
  • kinderen kunnen zich beter concentreren

Tijdens de massage is een van de ouders aanwezig, zodat jouw kind zich veilig voelt. Voor kinderen kan het best spannend zijn om gemasseerd te worden. Vertrouwen en jezelf veilig voelen is dan ook de basis voor de kindermassage.

Als aanraking spannend is, kan ik ook de Rebozo-doek inzetten. Zittend of liggend in de Rebozo wordt jouw kind zachtjes gewiegd.

Voorafgaand aan de massage nemen wij telefonisch een vragenlijst om de massage zo goed mogelijk op jouw kind af te stemmen.

Naast massage kan ik ook andere lichaamsgerichte oefeningen inzetten. Bijvoorbeeld uit de kinderyoga. Deze massage is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De duur van de massage is afhankelijk van de leeftijd van het kind.

Uitgangspunten kindermassage

Aanraking is van levensbelang

Veiligheid en vertrouwen

Minder stress door meer ontspanning

Meer oxcytocine bevordert verbinding, hechting en verbondenheid

Meer lichaamsbesef bevordert zelfvertrouwen en bevestiging