Praktijkadres: Ingenieur Munterlaan 41 - Heveadorp

Mama & Baby yoga -

yoga na de zwangerschap

Deze yogalessen zijn speciaal voor vrouwen die een kindje hebben gekregen. Jouw herstel na de zwangerschap en ontspannen met jouw baby staan centraal. Als kersverse moeder is het fijn om handvatten voor meer rust en balans te krijgen. Het delen van jouw ervaringen met de andere moeders speelt daarbij ook een belangrijk rol.

De zachte yoga-oefeningen zijn gericht op het versterken van spieren in de buik, de rug en het bekkenbodemgebied. Als jonge moeder til en voed je jouw kindje de hele dag door, daarom is er veel aandacht voor het nek- en schoudergebied.

Bij het herstel van de buik- en bekkenbodemspieren speelt de adem ook een belangrijke rol. Daarnaast leert je hoe je innerlijke spanning kunt loslaten en meer balans kunt ervaren in deze vaak hectische periode. In een van de lessen doen we een extra lange eindontspanning in de vorm van yoga nidra 'de slaap van de yogi's'.

Vanaf zo'n 6 weken na de geboorte van jouw kindje kan je starten. De lessen zijn ook geschikt voor vrouwen die zijn bevallen via een keizersnede. In de lessen speelt het delen van ervaringen en tips ook een belangrijke rol. De intensiteit van de oefeningen wordt langzaam opgebouwd in de lessenreeks. Ervaring met yoga is niet nodig.


Praktisch

Deze cursus bestaat uit 6 lessen van 75 minuten. Als je graag jouw kindje meeneemt naar de les, dan is dat natuurlijk mogelijk. Tijdens de les is het altijd mogelijk om jouw kindje te verschonen, te voeden en te knuffelen. De bijdrage voor de cursus is € 87,50.

Voordelen:

1. Een moment voor jezelf; met of zonder jouw baby

2. Meer rust en ontspanning

3. Herstel van het lichaam: bekkenbodem!

4. Ruimte om jouw ervaringen te delen

5. Tips uitwisselen met andere mama's