Praktijkadres: Ingenieur Munterlaan 41 - Heveadorp

Wat is rebozo?

Rebozo massage is een eeuwenoude en van oorsprong Mexicaanse massagetechniek, waarbij het hele lichaam van de zwangere vrouw met een grote, stevige Rebozo-doek wordt gemasseerd.

Tegenwoordig wordt de Rebozo breder ingezet, ook bij het masseren van kinderen en volwassenen. De massage met de Rebozo-doek wordt namelijk over de kleding heen gegeven en is daardoor ook geschikt voor kinderen en volwassenen die liever niet op de blote huid worden aangeraakt. Er kan zowel liggend, zittend als staand worden gemasseerd.


Rebozo tijdens de zwangerschap

Deze massagevorm helpt te ontspannen en bewegen en biedt veel mogelijkheden. Ook om jouw kindje beter te positioneren in het bekken. Deze massage is extra prettig en rustgevend, omdat jouw baby in de baarmoeder op een zachte manier wordt meebewogen. Door het zachte wiegen en het ritmisch ‘schudden’ laat je spanningen in het lichaam los. Er ontstaat meer ruimte is de baarmoeder, waardoor je baby comfortabeler kan gaan liggen.

Daarnaast zorgt de ontspanning in je lichaam ervoor dat bekkenklachten, stress en vermoeidheid verminderen en er verlichting optreedt bij harde buiken en/of weeën.


Rebozo tijdens de geboorte

Als doula kan ik de rebozo-doek inzetten voor extra comfort van de barende vrouw. Zachte wiegingen zorgen voor ontspanning en meer ruimte in het bekken, de rug en de buik. Spinning Babies maakt ook gebruik van de rebozo-doek.


Rebozo voor mama & baby

Na de geboorte van jouw kindje kan je samen liggend in de doek worden gemasseerd, terwijl jouw baby op jouw buik ligt. Een relaxmoment voor jou én je baby! De Rebozo massage voor mama & baby kan deel uit maken van een ontspanningsmassage voor mama of als extra onderdeel van een privécursus babymassage!


Rebozo voor kinderen

Als directe aanraking spannend is, kan de rebozo een goede ingang voor indirect lichaamscontact en massage zijn. In de doek wordt je namelijk zachtjes gewiegd, de doek schermt je af en biedt geborgenheid.


Rebozo

Zachte wiegingen en schuddingen om spannning in het lichaam los te laten.

- tijdens de zwangerschap

- tijdens de geboorte

- voor mama & baby

- voor kinderen

- voor iedereen


Rebozo sluitingsritueel

Een ritueel ter afsluiting van jouw zwangerschap na de komst van jouw kindje. Omhuld door doeken terug naar jezelf.