Bengkung Belly binding

Bengkung Belly Binding is een oude Maleisische methode van inbinden van de buik in de kraamtijd. Rondom de heupen, buik en een deel van de ribben wordt van een lange, smalle lap (10-17 meter) katoenen stof gewikkeld om de vrouw te helpen helen nadat zij een baby heeft gekregen.

Het buikbinden is een effectieve en belangrijke manier om de moeder te helpen in haar postpartum herstel. Na de baring ontstaat er namelijk ruimte in de buik. De interne organen mogen weer terugkomen op hun oorspronkelijke plek in het lichaam, net als de spieren.

Om de bijzondere transitie naar het moederschap te ondersteunen kunnen vrouwen een BengkungBelly Bind dragen. Deze buikwikkel zorgt ervoor dat de buikspieren weer naar elkaar toe komen, het zorgt voor warmte wat de doorbloeding stimuleert en de interne organen worden teruggeleid naar hun oorspronkelijke plek. Vrouwen hebben letterlijk steun en gaan daardoor ook een mooie rechte houding aannemen wat veel rugpijn kan voorkomen.

Daarnaast zorgt de Belly Bind voor een energetische sluiting van het buikgebied zodat de moeder niet zo open staatvoor allelei prikkels van buitenaf. De leegte die na de bevalling kan worden gevoeld wordt zacht en liefevol omhuld. Het kwetsbare deel van de nieuwe moeder wordt als het ware omwikkeld in een aangename omhelzing.

Buikbinden is fijn voor alle vrouwen, die zwanger zijn geweest. Dit geldt ook voor vrouwen die zijn bevallen van stilgeboren kindje of een miskraam hebben gehad.

voordelen postpartum buikbinden

Buikbinden brengt de heupen, buik en ribben bijeen en geeft steun.

Buikbinden geeft steun en bevordert een goede houding.

Buikbinden helpt de baarmoeder sneller te laten krimpen.

Buikbinden helpt bij milde Diastasis Recti.

Buikbinden houdt het hele buikgebied lekker warm.

Buikbinden het geeft een beschermt geborgen gevoel

bengkung Bellybinding & Bodywork

Voorgesprek met verwarmende thee

Zachte buikmassage

Helende moxa behandeling

Buikpakking met castorolie

Ontspannende voetmassage of schouder- en nekmassage

Bengkung bellybinding

Inclusief huur bellybind voor 4 - 16 weken en instructievideo voor het buikbinden

 

Sessie aan huis 120 minuten voor € 175,00

3 sessies aan huis voor € 495,00

+ Huur en borg bellybind: € 75,00

of + koop bellybind: € 75,00

aanvullende optie

Een yoni steaming met helende kruiden - meerprijs € 50,00

 Een ayurvedische kraamdiner - meerprijs € 50,00